•  
  • Home
  • |
  • Nieuws
  • |
  • Dan valt na 16 jaar toch nog onverwacht het doek

Dan valt na 16 jaar toch nog onverwacht het doek

Dan valt na 16 jaar toch nog onverwacht het doek

Dan valt na 16 jaar toch nog onverwacht het doek. Het roer gaat om, geldstromen buigen en organisaties stappen uit. Oorzaak en gevolg. En dan moet je afscheid nemen van mensen.

16 jaar werken voor een organisatie, dat voelt als een huwelijk.
Waar niet elke dag successen kent, maar waar ik 16 jaar met vooral veel plezier heb gewerkt.
Waar vooral veel bewondering en respect is voor ondernemers en werknemers als het gaat om hun inzet, volharding en rotsvast vertrouwen in de toekomst.

Waar het 16 jaar geleden begon met een eerste ICT Roadshow: “Ook met appels en peren moet je automatiseren”. Op pad met een promotietruck, missionariswerk met Klaas Nieuwenhuijsen en later Christ Manders. Promotie maken op VMBO en MBO scholen voor het mooie vak van Groenteman onder de naam: “Gezocht Toffe Peer”. De Masterclasses van Rudolph van Veen, waar zalen tot de nok toe gevuld smulden van zijn vakmanschap en het feit dat hij de Groenteman omarmde.
Waar de AGF beurs jarenlang het toneel was van een groot feest, de Verkiezing Beste Groenteman van Nederland, waar de ondernemers in een laatste test, met het zweet op het voorhoofd en de tong tussen de tanden het uiterste vroegen van zichzelf en van hun team. Waar ze vol trots onder de tonen van opzwepende muziek in de spotlights de prijs uit handen van bekende Nederlanders kregen zoals: Rudolph van Veen, Ramon Beuk en Paul de Leeuw. Meejuichen met de winnaars en meevoelen met de teams die het net niet werden. Wat was iedereen goed.
Maar ook de vele adviezen bij de keuze voor een opleiding of training, een klankbord zijn voor de ondernemer, het uitvoeren van een assessment waarmee een werknemer toch die opleiding kon volgen die hij graag wilde. Het in de markt zetten van een magazine voor werknemers, het ontwikkelen van nieuwe opleidingen.
Kortom, geen dag hetzelfde.

Ik zal nieuwe stappen zetten in een richting die ik nu nog moet vinden.
Ik wens een ieder die ik dat niet persoonlijk kan doen een mooie en zinvolle toekomst.
De Groenteman zal bij mij altijd een speciaal plekje hebben.

Martin Stolwijk

Scholingsmanager CKO

Recente tweets